Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) maakt zich grote zorgen over het welzijn van de Zwolse studenten.

Zwolle – Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ), dé belangenbehartiger voor de Zwolse student, maakt zich grote zorgen over het welzijn van de Zwolse studenten.

Dagelijks verschijnen er nieuwsberichten over de verslechtering van het studentenwelzijn door COVID-19. Studenten zitten dagen alleen op hun kamer, zien weinig tot geen vrienden meer, zijn veel minder gemotiveerd voor hun opleiding door online les, kunnen geen stageplek vinden en hebben geen ritme meer. Alle studenten zijn op sociaal en emotioneel vlak hard getroffen door de het corona virus.

‘’Met de huidige maatregelen is het bedenken van activiteiten waarbij studenten kunnen samenkomen ontzettend lastig. We merken dat er ook steeds minder animo is voor online activiteiten.’’, geeft Emma van de Poll, voorzitter van het SOOZ aan.

Door middel van praten, brainstormen en plannen maken met verschillende partijen, zoals gemeente Zwolle, de mbo- en hbo instellingen van Zwolle, de Jongerenraad en studie- en studentenverenigingen,  hoopt het SOOZ plannen klaar te hebben liggen als de maatregelen weer versoepelen.

Ook is het SOOZ onderdeel van een studentenwelzijn werkgroep van de Landelijke Studenten Vakbond. Hiermee willen we als lidbonden kijken wat er op landelijke en lokaal niveau gedaan kan worden om het studentenwelzijn te verbeteren.

Het SOOZ wil graag de scholen en bedrijven oproepen om te denken aan de student. Waar bedrijven nu veelal terughoudend zijn in het binnenhalen van studenten zijn deze plekken wel hard nodig. Er is enkel alleen meer maatwerk nodig. Je weet immers nooit wat mogelijk is, tot je het geprobeerd hebt.