X-Gebouw Windesheim dicht tot de zomer van 2018

Deze week is bekend geworden dat het X-gebouw wegens de vloerconstructie, langdurig dicht zal blijven. De aanleiding hiervoor was de instorting van een soortgelijke vloer bij een parkeergarage in Eindhoven. Na onderzoek op verscheidene punten in de vloer, bleek er toch teveel spanning te staan op de naden in de vloer. Het grootste gebouw van de Windesheim campus gaf ruimte aan 4000 studenten.

Windesheim kampte reeds met een ruimte tekort; er werd al uitgeweken naar andere locaties zoals die in Hanzeland om de steeds grotere studentenaantallen onderdak te kunnen bieden. De sluiting van het X-gebouw is dan ook een klap in het gezicht van de studenten, aangezien er veel studieplekken verloren zullen gaan en de lokaalplanning in de andere gebouwen krapper zal worden gepland.

Tegenwoordig ervaart de student veel druk op diens studie. Uit recent onderzoek van de LSVb blijkt dat 1 op de 3 studenten een verhoogde kans heeft op burnout klachten. Het gebrek aan werkplekken op de campus en de lastigere contacturen, zullen dit volgens ons niet ten goede komen en de werkdruk enkel verhogen. Ook zullen de onregelmatigheden van de collegetijden en -locaties hierin meer complexiteit kunnen aanbrengen.


Audiofragment RTV Oost

Delen via: