Je bent hier:

Zwolle Studentenstad

Zwolle als studentenstad! Hoe kun jij er nu voor zorgen dat je het meeste haalt uit je studententijd, terwijl je studeert in Zwolle. Deze stad heeft veel diverse keuzes voor studenten om heen te gaan, even gezellig te drinken, bioscoopje te pakken maar ook om te netwerken. Hieronder de verschillende dingen die jij kunt doen om het meeste te halen uit je studententijd!

Zwolle Studentenstad

In Zwolle kunnen zowel mbo’ers als hbo’ers een plek vinden. Er zijn acht hbo- en mbo-scholen die samen de handen ineen hebben geslagen en vormen met elkaar de Zwolse8. Een belangrijke samenwerking in een regio waar deze acht mbo- en hbo-instellingen (Artez hogeschool voor de kunsten, Deltion College, Landstede, Zone College, Cibap, Windesheim, Hogeschool KPZ en Viaa) beroepsonderwijs aan 50.000+ talentvolle en ondernemende studenten onderwijs aanbieden.

Welzijn

In deze ongekende tijden is het welzijn van studenten in Zwolle belangrijker dan ooit. Het begin van de studietijd is sowieso al een spannend moment, maar zeker in deze periode van sociale afstand en isolatie staat het welzijn van studenten nog meer onder druk. We willen ervoor zorgen dat nieuwe studenten weten dat het niet vreemd is om gevoelens van stress te ervaren in deze tijd door het bespreekbaar maken van mentale uitdagingen.

Door middel van praten, brainstormen en plannen maken met verschillende partijen, zoals gemeente Zwolle, de mbo- en hbo instellingen van Zwolle, de Jongerenraad en studie- en studentenverenigingen, hoopt het SOOZ deze studenten te kunnen helpen.

Ook is het SOOZ onderdeel van een studentenwelzijn werkgroep van de Landelijke Studenten Vakbond. Hiermee willen we als lidbonden kijken wat er op landelijke en lokaal niveau gedaan kan worden om het studentenwelzijn te verbeteren.

Studenten-/studieverenigingen

https://absenscarens.nl/

“Sportief. Sociaal. Christelijk”

De Zwolse Roeivereniging voor studenten!

Be active

“Dé studievereniging voor accountancystudenten.”

Carpe Divitias, Dé beleggingsstudieclub van Zwolle

“Gezelligheid, Diversiteit en Verbondenheid.”

De studievereniging van de opleiding HBO-ICT van Windesheim!

Overkoepelend orgaan van politieke jongerenorganisaties.

De studievereniging voor de CALO-opleiding.

De technische studentenvereniging van Zwolle

De studievereniging voor de Journalistiek opleiding.

Christelijke studentenvereniging

Christelijke studentenvereniging

Studievereniging voor studenten van Bouw & Infra

Christelijke studentenvereniging

“Welkom bij de gezelligste studentenvereniging van Zwolle.”

Turks/Nederlandse studentenvereniging

Studievereniging van opleiding IPO Zwolle

Studievereniging van de KPZ

De Zwolse studentenvereniging AtmosQueer

Liberale politieke jongerenorganisatie

Studievereniging van de opleiding Varias Vias

Studievereniging van de opleiding Fomo Artez

De studentenvereniging COMNOW

Studentenvereniging ESN

Studievereniging Vita Futura

Studievereniging voor studenten verpleegkunde

Studievereniging voor studenten van Social Work

Studievereniging voor studenten en alumni van LVO natuur- en scheikunde!

Het Vliegende Paard

De tweede huiskamer van studerend Zwolle! Hier kun je 7 dagen in de week terecht voor een lekker hapje eten vanaf €3,50, een biertje, overlegruimtes voor studenten en nog veel meer! Ook bieden zij elke avond activiteiten aan, zoals op de maandagavond een speciaalbier-avond en op de dinsdagavond de Voute Verzoekjes. Nu moet je er toch echt een keer langs gaan en het personeel en studenten ontmoeten van het Vliegende Paard!

Buro Ruis

Na een paar weken studeren kunnen we je garanderen dat je even wat anders wil dan in die boeken duiken. Gelukkig heeft Zwolle heel efficiënt een vaste feest-, en evenementenpartner voor je. Buro Ruis organiseert gedurende het hele collegejaar superveel activiteiten. Hou dus goed de kalender op hun website in de gaten!

En nog veel meer…

Dit waren enkele voorbeelden waarom Zwolle toch wel écht een studentenstad is en hoe jij er meer kan uithalen. Wil je nog meer weten over, neem dan contact op met het SOOZ!